Anne karnındayken bebeğin enfeksiyona maruz kalması, karaciğer dokusunu etkiler. Anne karnında bebeği etkileyen en önemli durum kızamıkçıktır. B tipi sarılık ve toksoplazma ise aynı şekilde bebek cildinin sarı olmasına neden olur.
Kan grubu O olan bir anne, kan grubu B ya da A grubu bir bebeği olduğunda sarılığı belirgin şekilde geçirir. Nedeni ise kan grubu O olan kişilerde hem A hem de B antikorların mevcut olması. Bebeğin kan hücreler fazla şekilde yıkıma uğrayabilir.
Kırmızı kan hücrelerim mevcut olan kişiler Rh(+), kırmızı kan hücreleri olmayan kişiler ise Rh(-) olarak tanımlanır. Anne ve babanın kanı farklı olduğu zaman kan uyuşmazlığı bebekte sarılığa neden olur.
Bebekte sarılığın belirtisi ilk gün anlaşılır. Bebek doğduğu gün sarardığı için kanındaki bilirübin seviyesi fazladır. Bu durumda erken teşhis çok önemli. Bebeğin beyin merkezi sinir sistemi etkilenmemesi için doktorlar hemen bebeği fototerapi tedavisine sokar. Bebek kanında bilirübin seviyesi çok yüksekse hemen bebeğin kanı değiştirilir.