Düşük gebelik en fazla rastlanılan sonuçlardan birisidir. Düşüğe yol açabilecek o kadar çok neden var ki anne adayının fizyolojik ve psikolojik koşullarına bağlı olarak değişiklik oluşturabilir.
Düşük gebeliğin 20. Haftasından sonra kendiliğinden sonlanmasına denir. Ancak düşüklerin birçoğu yaklaşık 13. Haftadan itibaren görülmeye başlar.
Düşüğe yol açan nedenlerin başında kromozom bozuklukları gelir. Çeşitli nedenleri bulunmakla beraber çoğu kez kesin nedenler konulamaz. Genellikle ilk 3 ayda meydana gelen düşükler kromozom bozukluklarından kaynaklanır. Bu bozukluk döllenme aşamasında olduğu için bebek henüz gelişimin tamamlamadan gebelik sonlanır.
Ekstra kromozomlar yada eksik gelen kromozomlar bebeğin gelişimin durdurur. Bu durum 35 yaş üstünde biraz daha fazla risklidir. Düşüğe yol açan bir diğer neden de plasenta problemleridir. Plasenta annenin kanını, annenin aldığı besinleri bebeğe ulaştıran ve bebeğin oksijen almasına yardım eden organdır. O nedenle plasentadaki problemler bebeğin beslenmesine engel olarak düşüğe yol açar.
Hamile kalan annenin vücudu ilk etapta embriyoyu yabancı bir doku olarak algılar. O nedenle vücutta bulunan bazı koruma mekanizmalarıyla bu dokunun zarar görmesi engellenir. Ayrıca uzun dönemli sağlık sorunları, enfeksiyonlar, annenin yaşı ve ilaçlarda düşüğe neden olan diğer nedenler arasında yer alır.