Bebekler, genellikle iki yaşına kadar bezlenir. Bezli bebeklerin cildinde ara ara tahriş olması kaçınılmazdır. Bu tahrişe daha çok pişik adı verilir. Bebeğin bez bağlanan bölgesi sürekli bezle, idrarla ve kakayla temas halindedir. Bu da bu bölgenin sürekli nemli olmasına ve pişik oluşmasına neden olur.
Pişiği tetikleyen diğer unsurlar ise alınan besinler ve ilaçların tahriş edici maddelerin bulunması, boşaltım sisteminde iltihap olması ve buna bağlı olarak idrar ve kakada var olan iltihabın etkisi, ayrıca bebeğin alerjik yapıya sahip olmasıdır. Pişik oluşan bölge genellikle kızarır, cilt incelir, ciltte çatlaklar meydana gelir.
Bebekte pişik oluştuğunda doktoruna danışmak en doğru davranış biçimi olacaktır. Pişiği tetikleyen unsurları bilmek bu konuda hızlı adım atmayı sağlar ve iyileşmeyi hızlandırır.
Pişiği önlemek için bebeğin bezinin mümkün olduğunca sık değiştirmek ve bebeğin bu bölgesinin kuru kalmasını sağlamak gerekir. Bebeğin altı değiştirilirken her zaman, çinko açısından zengin, bir kremle kremlemek önlem almak açısından önemlidir. Alışkın olduğu bezi kullanmak da pişiği önlemeye yardımcı olur. Yüzde 100 pamuk ve alkol gibi ürünler içermeyen mendillerle bebeğin bez bölgesi temizlenmeli.