Bebekler doğdukları andan itibaren ışığı tanımlamaya başlarlar. Ancak gece ile gündüz arasındaki farkı bir yetişkin gibi algılayamazlar. Bu sebeple uyku düzenleri ilk aylarda genellikle sıkıntılı geçer. İlerleyen dönemlerde ise aydınlığı ve karanlığı ayırt edebilme özellikleri artış yaşadığı için uyku düzenleri normale döner.
Bebeklerin ilk doğdukları zaman ışığa doğru tepkiler vermeleri beklenmemelidir. İlk haftalarda bebekler çevrelerini net bir şekilde göremez ve net tepkiler veremezler. En fazla 1 metre mesafede yer alan maddeleri seçebilen bebekler, mekandaki cisimleri net bir şekilde algılayabilme problemleri yaşarlar.
Hızlı bir şekilde gelişen görme özelliklerinin ilk dönemlerde düşük olması sinir sistemlerine bağlıdır. Sinir sistemleri normal bir kişiye göre oldukça geri kalmıştır. Fakat zaman içerisinde sinir sistemleri gelişen bebekler, göz ve beyin arasındaki bilgi akışını net bir şekilde yapmaya başlarlar.
Sürekli olarak karanlık bir mekanda tutulan bebeklerin görme yetenekleri yavaş gelişmektedir. Bu sebeple bebeğinizin görme yeteneklerinin daha hızlı gelişmesini istiyorsanız aydınlık yerlerde bulundurmalısınız.