Cilt güzelliği ve kozmetik alanlarda kullanılan doğal ürünlerin başında Aloe Vera gelir. Aloe Vera bitkisi ışıksız ve az su ile yetiştirilen bir bitkidir. Aloe Vera’nın yetiştirildiği ortamda sıcaklık 14-15 derecenin altına düşmemelidir. Aloe Vera bitkisinin yetiştirilmesi son derece zahmetlidir. Bundan dolayı Aloe Vera bitkisinin yetiştirilmesinde belirli püf noktalar vardır. Çiçeğin toprağı kesinlikle çamurlu kıvamda olmamalıdır.
Çok fazla su verilmemesi gerekir. Toprağın vitaminsiz olması Aloe Vera çiçeğinin gelişmesine engel olabilir. Aloe Vera yapraklarında oluşan hastalıklar sinek ve solucanlar bitkiye zarar verebilir. Aloe Vera bitkisi direkt olarak güneş almayan yerlerde tutulmalıdır. Kozmetik alanında çok yaygın olarak kullanılan Aloe Vera bitkisi A ve C vitamini bakımında zengindir.
İnsan sağlığı için çok etkili olan Aloe Vera bitkisi aynı zamanda bağışıklığı da güçlendirir. Doğal nemlendirici olarak güzellik salonlarından kullanılan Aloe Vera ciltte pH’ı dengeler. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre Aloe Vera bitkisi astıma iyi gelir. Kalp hastalıklarına iyi gelen Aloe Vera kalp krizi riskini de en aza indirir.
Bağırsaklardan toksinlerin atılmasına katkı sunan Aloe Vera, selüloitleri azaltır, saç’ta oluşan kepekleri yok eder. Kepeği yok etmek için kullanacağınız Aloe Vera bitkisinde yıkama işleminde saç taraması derinlemesine yapılmalıdır. Uzun ömürlü ve dayanıklı yapıya sahip olan Aloe Vera her türlü ortama uyum sağlar. Aloe vera çiçeğinin toprak değişimi yılda 1 kere yapılmalıdır.